Onderhoud concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Badkamer verbouwen

Badkamer slopen, renoveren, verbouwen. Bij ons kunt u altijd een professional voor de juiste prijs vinden

Dankzij onze ervaring en kennis zullen wij je vandaag wat meer laten zien over een badkamer verbouwen. Na het lezen van dit artikel zal ook jij alles weten wat je maar moet weten voor de verbouwing.

Een badkamer verbouwing kost 50 euro per uur. Afhankelijk van het formaat van de badkamer en de wensen van de verbouwing komt dit uit op 3000-15000 euro voor een complete renovatie. De badkamer moet eerst gesloopt en afgevoerd worden, daarna kan de badkamer gestuct worden en kunnen de nieuwe badkamermeubels geplaatst en aangesloten worden. Een verbouwing duurt 2-5 weken.

Voor het verbouwen van een badkamer is het wel handig als je enige tips achter de hand hebt die je kunt gebruiken. Wij zijn er voor je als specialist als het aankomt op het klussen.

Een badkamer verbouwen in huis

Het is mogelijk om een professional in te schakelen voor het verbouwen van de badkamer, echter is het ook een optie om zelf de handen uit de mouwen te steken. Bij een verbouwing aan de badkamer moet je denken aan iedere grote verandering die er voorheen nog niet was. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je badkamer van een nieuwe kleur te voorzien, om een andere wasbak te plaatsen of om de kasten te vervangen voor laden. Door een badkamer verbouwing ben je in staat om op een eenvoudige manier te zorgen voor een nieuwe uitstraling in de woning. Door de toegankelijke prijzen is het voor iedereen mogelijk om zijn of haar badkamer onder handen te nemen.

Wanneer je ervoor kiest om jouw badkamer helemaal te laten renoveren dan zal een vakman alles nalopen en vervangen wanneer dit nodig is. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe douchekoppen of kranen geplaatst als deze toe zijn aan vervanging. Ook het aanpassen van de indeling van de badkamer valt onder een verbouwing. Bij een verbouwing in de badkamer is het ontzettend belangrijk dat je rekening houdt met de kabels en aansluitingen die mogelijkerwijs in de badkamer liggen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om zomaar de douche te verplaatsen, hier moet wel een aansluiting voor bestaan. Tevens moet je er op letten dat de bedrading niet nat zal worden. Door de hoge luchtvochtigheid in een badkamer zal er extra aandacht moeten worden besteed aan het controleren van de stroomvoorzieningen in de badkamer. Na de verbouwing van de badkamer zal de woning echt van een andere uitstraling voorzien zijn.

Stel een ontwerp voor de badkamer vast

Voordat je zelf de badkamer gaat verbouwen, moet je eerst een nieuw ontwerp kiezen dat past bij jouw visie en vaardigheden. Er zijn zoveel verschillende manieren om een badkamer te veranderen dat het van belang is dat je een aantal keuzes zal maken. Je kunt nu eenmaal niet alles hebben Hier zijn een paar designelementen die je absoluut moet nalopen voordat je jouw badkamer verbouwing kunt beginnen:

  • Kleurenschema: Ben je een fan van blauwe tinten? Of passen grijstinten misschien bij de rest van het interieur? Weet van tevoren wat voor kleuren je wilt om ervoor te zorgen dat je nieuwe badkamer tegels niet botsen met de keuze van de verf.
  • Nieuwe armaturen: Ga je jouw douche/bad vervangen of verbouwen? Installeer je een nieuwe wastafel? Het vervangen van een of beide van deze armaturen zal van invloed zijn op de totaalprijs van het project.
  • Opslagruimtes: Waar bewaar je jouw handdoeken en toiletartikelen? Als je een kast weg haalt om de ruimte uit te breiden, zorg er dan voor dat je rekken of kasten plaats om de verloren opslagruimte in de badkamer te compenseren.
  • Locatie van de ‘nutsvoorzieningen’: Weet je waar de elektrische bedrading en leidingen zich bevinden in de badkamer? Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt verricht voordat je aanpassingen aanbrengt, het zou namelijk zonde zijn als je allerlei rare fratsen moet uithalen.

Stappen voor een badkamer renovatie

Als je jouw badkamer echt zelf onder handen wilt nemen kan het verstandig zijn om een algehele badkamer renovatie plaats te laten vinden. Hieronder hebben wij een stappenplan gemaakt welke je kunt volgen om jouw badkamer naar het volgende niveau te tillen:

  1. Verwijder of sloop de huidige badkamerinrichting

Ervan uitgaande dat je jouw badkamer geheel of gedeeltelijk aan het renoveren bent, is dit de stap waar je mee begint. Hier moet je denken aan het verwijderen van gipsplaten en eventuele armaturen die je gaat vervangen. Het verbouwen van een badkamer is niet zo moeilijk, echter zijn er een paar stappen die je moet volgen om stomme fouten te voorkomen Begin met het aftappen en verwijderen van het toilet om te voorkomen dat alles nat wordt. Als je vervolgens je bad verwijdert, dek je het bad af en begin je met het verwijderen van de tegels van het bod tot aan de noppen. Dit maakt het makkelijker om het sanitair aan te passen aan het nieuwe badkamer ontwerp. Verwijder de isolatie van jouw muren als dit nodig is. Gebruik geen hamer voor deze stap maar kies voor een recipro zaag om alles netjes uit de muren te zagen. Verwijder tot slot de kasten, spiegels, vloertegels en andere objecten die je van plan bent om te vervangen. Bij het verwijderen van tegelvloeren is het een goed idee om de plinten eerst weg te halen. deze kan je namelijk altijd later nog terugzetten.

  1. Installeer je nieuwe douche of bad

Nadat je jouw badkamer hebt schoongemaakt, is het tijd om de nieuwe armaturen te installeren. Voor het vervangen van een douche of bad is het verstandig om een wastafel te kiezen die bij je nieuwe inrichting past, zo zorg je ervoor dat het een geheel zal worden. De basisvorm die u kiest zal uw indeling bepalen, dus zorg ervoor dat je vooraf rekening houdt met deze indeling voordat je van start gaat. Zo moet je onder andere stil staan bij de plaats van de deur. Je kunt ook overwegen om een combinatie douche en bad te installeren als u de ruimte heeft. Als er sprake is van rottend hout of waterschade aan de ondervloer, dan moet je deze vervangen voordat je een nieuwe douche installeert om verdere schade te voorkomen. Handige Tip: Een inloopdouche ombouw is een stijlvolle, ruimtebesparende toevoeging die echt top staat in huis.

  1. Installeer nieuwe armaturen en kenmerken

Nu de douche uit de weg is kan je de nieuwe meubels en kasten plaatsen in de badkamer. Als de afmetingen groter of kleiner zijn dan huidige spullen zal je jouw badkamer een beetje verder moeten renoveren om het zo te laten passen. Denk ook aan de aansluitingen voor de stroom, deze moeten door de nieuwe indeling mogelijk verlegd worden.  Voor het grootste deel betekent dit het verplaatsen van de GFCI’s (Ground Fault Circuit Interrupters) en andere stopcontacten. U wilt immers niet hebben dat je jouw föhn alleen aan kunt sluiten aan het stopcontact naast het toilet. Doe dit niet zelf maar schakel even een elektricien in, dit is dé partij die alles weet op het gebied van stroomvoorzieningen.

  1. Leg de nieuwe vloertegels neer

Een doe-het-zelf badkamer verbouwing is niet compleet zonder nieuwe vloertegels. Maar voordat je aan de haal gaat met de voegen zal je eerst de referentielijnen moeten tekenen. Maak gebruik van een doorlopende lijn met behulp van een krijtlijn om zo te zorgen dat de referentielijnen loodrecht op de muur lopen. Hierdoor zal je ervoor zorgen dat de tegels altijd in een rechte lijn op de muur liggen, het is immers niet de bedoeling dat ze scheef zullen liggen.

  1. Hang nieuwe gipsplaten op en begin met schilderen.

Nu begint je badkamer pas echt een nieuwe vorm te krijgen. De volgende stap is het ophangen van je nieuwe gipsplaten. Dit kan een lang proces zijn, omdat je nieuwe gipsplaten moet knippen om rond de objecten in de kamer te passen. Gebruik gipsplaten en tape om naden en gaten te bedekken en op te vullen. Gebruik cement in plaats van gipsplaten voor de douche / badwand, dit heeft met het vocht te maken.  Bedek de cementplaat met Redgard of een ander waterdichtingsmembraan om deze extra te beschermen tegen aantasting door het water. Nadat je jouw muren weer in elkaar hebt gezet, kun je eindelijk beginnen om wat meer kleur toe te voegen in de badkamer . Schilderen is een van de gemakkelijkste manieren om jouw badkamer te voorzien van een nieuwe uitstraling. Het is het beste om verf te gebruiken met een half glanzende afwerking die bestand is tegen schimmel, deze blijft voor jaren lang goed in de badkamer.

Schakel een professional in

Mocht je nu zelf niet zo handig zijn dan is het een verstandig idee om voor de verbouwing een professional in te schakelen. Door te kiezen voor een professional weet je zeker dat alles op de juiste manier zal worden aangepast in de badkamer. De prijzen voor een verbouwing in de badkamer zullen sterk uiteenlopen, je doet er dan ook verstandig aan om altijd een offerte aan te vragen. Meer informatie over het verbouwen van een bepaalde ruimte bij jou in huis kan e hier bij ons op de site terugvinden, zo weet je precies wat jij kunt doen om de woning van een nieuwe uitstraling te voorzien. Kies je voor de verbouwing van een badkamer dan weet je zeker dat ook jij een prachtige badkamer in huis kunt hebben.

Prijzen badkamer verbouwen

De meeste badkamer verbouwingen kosten tussen de 3000 en 15000 euro. Om een exacte prijs te kunnen geven is het belangrijk dat wij het oppervlakte van uw badkamer weten en dat u door geeft wat de wensen zijn. Ook is het belangrijk om te weten of de oude badkamer eerst gesloopt moet worden. U kunt vrijblijvend een prijsopgave aanvragen zodat u een beter beeld van de kosten krijgt in uw specifieke geval.

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl

Alle diensten:

Een woning laten ontruimen zodat er een nieuwe huurder ontvangen kan worden of na een overlijden? Lees hoe wij dit voor u kunnen aanpakken.
Voor u begint aan het verwijderen van een tegelvloer is het belangrijk om te weten wat de ondervloer is, welke materialen u nodig heeft en hoe u systematisch te werk gaat.
Tegelzetten is een vak apart. Voldoende kennis van materiaal zorgt voor weinig verspilling. Iets wat u in het resultaat en de portemonnee terug ziet!