Onderhoud concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Behang laten verwijderen

Al jaren verwijderen wij behang, soms als losse klus maar veelal ook als onderdeel van een grotere opdracht. Ons eerste behang verwijderden wij al

Al jaren verwijderen wij behang, soms als losse klus maar veelal ook als onderdeel van een grotere opdracht. Ons eerste behang verwijderden wij al meer dan 20 jaar geleden en inmiddels zijn wij expert op dit gebied.

Er zijn verschillende manieren om behang te verwijderen, het behang kan gestoomd worden of op andere manier bevochtigd worden. Na het bevochtigen kan het behang voorzichtig verwijderd worden. Neem hier voldoende tijd voor. Een plamuur mes wordt meestal gebruikt om het behang af te steken.

Behang verwijderen is een zware klus. Wanneer u niet over de juiste apparatuur beschikt is behang verwijderen ook een tijdrovende klus. U kunt behang laten verwijderen. We informeren u graag over de mogelijkheden, prijzen en zaken waar rekening mee gehouden dient te worden.

Behang verwijderen: voor ons geen lastige klus

Het is iets waar vrijwel niemand plezier aan beleeft: behang verwijderen. Het lijkt altijd zo eenvoudig, maar iedereen die dit wel eens heeft gedaan, kan uit ervaring zeggen: dat is het niet. Het verwijderen van behang is nu typisch zo’n klus waar u zich op kunt verkijken. U denkt in een paar uurtjes klaar te zijn, maar in de praktijk valt dat vies tegen.  Toch is dit een karwei dat secuur dient te gebeuren. Of u nu nieuw behang aan gaat brengen, gaat schilderen of de wanden op een andere manier gaat bekleden: de muren zullen geheel vrij van behang en lijmresten moeten worden gemaakt alvorens u hier weer mee aan de slag kunt. Gaat u dit zelf doen? Iemand die dit nog niet eerder heeft gedaan, roept waarschijnlijk vol overgave “ja!”. Heeft u hier al ervaring mee en wilt u behang verwijderen liever uitbesteden? Dat is geen probleem. Wij verzorgen dit graag voor u.

Waar u waarschijnlijk heel wat uren loopt te zwoegen (misschien wel dagen, afhankelijk van de hoeveelheid), heeft onderhoudconcurrent dit snel voor u geregeld. Het is een kwestie van ervaring, maar ook van de juiste materialen. Wij beschikken over beide. Bovendien: waar u waarschijnlijk een hoop moeite moet doen om vrienden of familie op te trommelen en bereid te krijgen om u te helpen met deze vervelende klus, hebben wij een heel team van professionals voor u klaar staan.

Methoden van behang verwijderen

Wie aan behang verwijderen denkt, denkt waarschijnlijk aan afkrabben met bijvoorbeeld een plamuurmes. Dit is inderdaad voor veel mensen de standaardmethode. Echter: erg succesvol is deze meestal niet. Het risico is namelijk aanwezig dat slechts de toplaag wordt verwijderd. De onderste, grijsbruine laag van het behang blijft dan vaak zitten. Is dit het geval, dan is deze zeer lastig om alsnog te verwijderen. Deze laag hoort namelijk mee te komen met de bovenste laag, wanneer het behang nog een stevig geheel vormt. Wanneer alleen de onderste laag overblijft, zult u merken dat deze zeer snel scheurt. Deze dunne laag inclusief lijmresten van de muur halen, is een hele opgave.

Hoe wij behang verwijderen, is afhankelijk van het soort behang dat er op de muur zit. Er zijn namelijk veel verschillende soorten. Acrylbehang is bij de meeste mensen bekend, maar soms is er ook vinylbehang, fotobehang of een ander soort behang aangebracht. Het lastigste om te verwijderen is ongetwijfeld glasvezelbehang, maar ook hiermee weten wij wel raad.

Een speciaal project: glasvezelbehang verwijderen

Behang verwijderen kan dus een lastige klus zijn; glasvezel behang eraf halen spant de kroon. Dit is namelijk zeer stevig behang dat ook nog eens wordt aangebracht met bijzonder sterke lijm. Dat zorgt in de basis dus al voor een flinke klus, maar dan hebben wij het nog niet eens gehad over de eigenschappen van dit behang. Probeert u dit behang er af te trekken, dan zult u geen grote stukken van de muur afscheuren zoals bij regulier behang: het glasvezelbehang brokkelt in talloze minuscule stukjes uit elkaar. De hele muur kaal maken wordt op die manier een bijzonder tijdrovende klus.

Ook – misschien wel juist – voor het verwijderen van glasvezelbehang kunt u bij ons terecht. Wij weten precies hoe wij dit aan moeten pakken.

Meer dan twintig jaar ervaring

onderhoudconcurrent is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in het uitvoeren van allerhande sloopwerkzaamheden. Dan denkt u waarschijnlijk: wat heeft het verwijderen van behang te maken met sloopwerkzaamheden? Wellicht wel meer dan dat u denkt. Wij slopen namelijk niet alleen, maar bereiden ook sloopwerkzaamheden voor of voeren voorbereidende werkzaamheden voor renovaties uit. Zo komt het vaak voor dat wij panden casco moeten strippen. Dit betekent dat alles in en aan het pand verwijderd wordt, totdat alleen de stenen muren, het beton en het staal en/of hout overblijven. Dat betekent dus ook dat wij alle behang van de muren moeten halen.

U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat wij in die ruim twintig jaar een zeer grote diversiteit aan panden, muren en dus ook soorten behang zijn tegengekomen. Daarom kennen wij voor elk project de juiste aanpak. Onze mensen beschikken over de juiste kennis en ervaring én de juiste hulpmiddelen. Juist aan dat laatste ontbreekt het u vaak, terwijl de klus met de juiste middelen veel sneller geklaard is. Zo gaat behang verwijderen vaak een stuk eenvoudiger met behulp van een stoommachine. Door de hete stoom wordt het behang warm, vochtig en zacht. Ook de lijmlaag wordt zacht, waardoor alles veel gemakkelijker schoon wordt.

Dat laatste is ontzettend belangrijk voor een snel en goed resultaat. Vaak is het verwijderen van de laag behang nog niet eens het grootste probleem, maar zorgen de achtergebleven lijmresten voor een flinke uitdaging. Zeker wanneer er veel lijm is gebruikt, of lijm van zware kwaliteit, blijven er resten achter op de muur. Wilt u uw muur opnieuw behangen of schilderen, dan is het natuurlijk van belang dat deze egaal is.

Wij laten alles netjes achter en kunnen zelfs herstellen

Wie wel eens behang heeft verwijderd, weet dat dit een enorme troep op kan leveren. Wanneer wij uw behang verwijderen, zorgen wij er uiteraard voor dat alles netjes achterblijft. Wij ruimen het behang op en voeren dit af en verwijderen alle resten. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de muren helemaal schoon en egaal worden. Dit kan betekenen dat wij herstelwerkzaamheden uit moeten voeren. Dit is op verzoek mogelijk.

Ontdek onze scherpe prijzen

U weet dus nu dat u voor behang verwijderen een beroep op ons kunt doen. Wat u nog niet weet, is welke scherpe prijzen onderhoudconcurrent hanteert. Onze mensen werken met uurtarieven tussen 25 en 35 euro. Niet alleen zijn dit zeer schappelijke prijzen: wij kunnen elke klus ook zeer snel klaren. Zo weet u dat u nooit te veel betaalt en dat u met een geringe investering volledig wordt ontzorgd en snel over kale muren beschikt. Wilt u een offerte ontvangen? Vraag deze dan direct aan op de site. Omschrijf uw project en wij zullen binnen twee dagen antwoorden met een prijsindicatie.

Waarom wij als onderhoudsbedrijf behang verwijderen?

Voor mensen die nog niet bekend zijn met ons bedrijf of onze diensten, is het vaak nogal een verrassing: waarom verwijderen wij als sloopbedrijf behang? Waarom voert een organisatie die al meer dan 20 jaar de meest complexe en uitgebreide sloopklussen uitvoert voor grote opdrachtgevers, en meer dan 100 man in dienst heeft, zo’n kleine opdracht uit?

Het antwoord ligt voor een zeer groot gedeelte in onze hoedanigheid: wij zijn een totaalsloopbedrijf dat niet alleen sloopwerkzaamheden, maar ook hieraan gerelateerde werkzaamheden uitvoert. Denk aan ontruimingen, bijvoorbeeld. Wat wij niet willen, is dat u als klant een ander bedrijf in moet huren omdat wij een van de onderdelen van uw opdracht niet uit kunnen voeren. Als totaalsloopbedrijf, slopen wij niet alleen panden volledig; wij slopen ook deels, strippen, bereiden renovaties voor en voeren herstelwerkzaamheden uit. Bij veel opdrachten moeten de muren bijvoorbeeld blijven staan, maar moeten deze wel helemaal kaal worden opgeleverd. Dat betekent dat wij behang moeten verwijderen. 

Een klus die nooit onderschat moet worden

Wij zien behang verwijderen als een vanzelfsprekende service die past bij onze overige diensten. Ook omdat behang verwijderen een klus is die nooit onderschat moet worden. Zelfs bij een kleine muur kan het verwijderen van behang ontzettend veel tijd in beslag nemen. En als er iets is waar vaak een gebrek aan is bij de werkzaamheden die wij uitvoeren, is het wel tijd. Of wij nu worden ingeschakeld voor een sloopproject, een renovatie of ontruiming: tijd is vaak schaars en er moet meestal gewerkt worden met strakke deadlines. 

Een project kan vertraging oplopen door iets ogenschijnlijk eenvoudigs als behang dat niet snel genoeg kan worden verwijderd. Het zijn juist vaak de grovere werkzaamheden waarbij tempo gemaakt kan worden. Met werkzaamheden zoals het neerhalen van muren of verwijderen van plafonds kunnen snel grote stappen gemaakt worden. Dit zijn dan ook niet de zaken waardoor een planning door een sloopbedrijf niet wordt gehaald: vaak loopt het stuk op de kleine, “vervelende” klussen, zoals het verwijderen van behang.

De mensen en de middelen om snel te werken

Wij hebben de mensen en de middelen om snel te werken. Particulieren denken bij behang verwijderen natuurlijk direct aan het behang van kamers thuis, maar bedrijven hebben ook soms behang op de muren. Niet altijd decoratief behang zoals thuis, mar bijvoorbeeld glasvezelbehang. Dit is voor een leek lastig te verwijderen en tel daarbij op dat het bij bedrijven al snel gaat om vele honderden tot duizenden vierkante meters behang dat moet worden verwijderd en u begrijpt: hier moet een expert aan te pas komen.

Wij zorgen ervoor dat het weghalen van behang geen hoofdpijndossier wordt. Of wij nu werken aan een woning, bedrijfspand/kantoor of ander soort pand: bij ons kunt u er volledig op vertrouwen dat er gen restje behang achterblijft en dat alles wordt verwijderd binnen de gestelde deadline. Een ervaren totaalsloopbedrijf laat zich nergens door verrassen en kan u van dienst zijn met alle werkzaamheden die bij de sloop komen kijken. 

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl

Alle diensten:

Een woning laten ontruimen zodat er een nieuwe huurder ontvangen kan worden of na een overlijden? Lees hoe wij dit voor u kunnen aanpakken.
Badkamer slopen, renoveren, verbouwen. Bij ons kunt u altijd een professional voor de juiste prijs vinden
Voor u begint aan het verwijderen van een tegelvloer is het belangrijk om te weten wat de ondervloer is, welke materialen u nodig heeft en hoe u systematisch te werk gaat.
Tegelzetten is een vak apart. Voldoende kennis van materiaal zorgt voor weinig verspilling. Iets wat u in het resultaat en de portemonnee terug ziet!