Onderhoud concurrent

Betaalbaar en betrouwbaar

Tegelvloer laten verwijderen

Voor u begint aan het verwijderen van een tegelvloer is het belangrijk om te weten wat de ondervloer is, welke materialen u nodig heeft

Jij wilt ook al voor een lange tijd er achter komen hoe je een tegelvloer moet verwijderen? Dan hebben we goed nieuws voor je, wij zijn namelijk dé expert op het gebied van het verwijderen van tegelvloeren. In dit artikel willen wij je alles laten zien wat je moet weten over het verwijderen van een tegelvloer.

Een tegelvloer verwijderen kan op verschillende manieren gebeuren. De meest voor de hand liggende optie is om gebruik te maken van speciaal gereedschap voor het openbreken van de tegels. Dit zorgt ervoor dat je alles in een keer kunt weghalen. Een alternatief is om alles voorzichtig los te halen, op die manier kan je de tegels nog een keer gebruiken.

Nog meer te weten komen over het verwijderen van de tegelvloer? Lees dan snel verder, wij laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je moet weten!

Het verwijderen van de tegelvloer

Zoals we al even kort hebben aangestipt zijn er verschillende manieren waarop de tegelvloer verwijderd kan worden. Wanneer je jouw tegelvloer wilt natel verwijderen zal je na moeten denken over de vraag of je de tegels wilt bewaren. Als dit het geval is dan zal er op een andere manier aan de slag moeten worden gegaan dan bij de mensen die de tegels niet hoeven te bewaren. Tijdens het verwijderen van de tegelvloer zal er door middel van speciaal gereedschap gezorgd worden voor het loslaten van de tegels. Soms is het mogelijk om een speciaal oplosmiddel te gebruiken. Dit middel zorgt ervoor dat de lijm van de tegels los zal gaan laten, vervolgens is het met een speciale krabber mogelijk om de tegels op een voorzichtige manier van de muur te halen.

Een alternatief is om een van de tegels als eerst los te halen, om vervolgens met een koevoet of een hamer de oude tegels weg te halen. Zoals je wel kunt begrijpen is het bij deze methode vaak niet zo eenvoudig om de oude tegels te behouden, deze zullen vaak verloren gaan. Wanneer alle tegels zijn verwijderd zal er aandacht moeten worden besteed aan de ondervloer. Indien nodig zal er een nieuwe onderlaag gelegd moeten worden om ervoor te zorgen dat de nieuwe tegels kunnen hechten aan het oppervlakte in de ruimte. Als alles af is zal er een schoonmaak moeten plaatsvinden om al het stof te verwijderen. Door het stof te verwijderen weet je zeker dat de tegels op de meest optimale manier kunnen hechten aan de nieuwe onderlaag. In de rest van dit artikel zullen wij je wat meer laten zien over het verwijderen van de tegelvloer, zo weet je alles wat er maar te leren valt over de verwijdering van een tegelvloer.

De stappen voor het verwijderen van een tegelvloer

Wanneer je een tegelvloer wilt verwijderen zal je nagenoeg altijd te maken krijgen met dezelfde stappen die moeten worden doorlopen. Wij hebben het voor jou wat makkelijker gemaakt door deze stappen hieronder voor je uiteen te zetten:

  • Verwijder vrijstaande voorwerpen: Of het nu gaat om een parapluhouder of een salontafel, het moet de kamer uit. Je verwijdert immers de oude tegel waar het object op staat. Als je toch de kamer onder handen neemt is het misschien geen slecht moment om te overwegen om wat spullen weg te gooien die je toch niet nodig hebt.
  • Verwijder de bodembedekking: Gebruik een schroevendraaier of een hamer en verwijder eventuele plinten die zich op jouw muren bevinden. Zorg ervoor dat je dit zorgvuldig doet, want je zal ze waarschijnlijk opnieuw willen installeren zodra je klus is voltooid.
  • Verzegel de ventilatieopeningen: Zoals eerder is opgemerkt, is het verwijderen van tegelvloeren een stoffige klus. Je wilt niet hebben dat jouw luchtsysteem verstopt raakt met stukjes tegel en puin. Gebruik plastic wrap en schilders ’tape om af te sluiten uw luchtramen.
  • Maak een startpunt: Je moet ergens beginnen, dit betekent niet dat je zomaar te werk kan gaan. De vuistregel is om te proberen om een plaats te vinden waar de tegel niet echt gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld onder een kast of iets dergelijks. Een andere geweldige plek om te beginnen is een plek waar de oude tegel los of gebarsten is, dit zorgt ervoor dat je de tegel veel gemakkelijker kunt verwijderen. Helaas zijn dit soort plekken niet altijd aanwezig en zul je je eigen startpunt moeten maken. Als dat het geval is, is een hoek van de kamer of deuropening waar de tegel niet doorgaat naar de volgende kamer meestal de beste plek om te beginnen.
  • Verwijder de oude tegels: Hier begint het echte werk. Hoe je dit doet zal van persoon tot persoon verschillen. Als u eenmaal genoeg tegels hebt verwijderd om comfortabel gebruik te maken van een langhandige vloerschraper of luchthamer met een beitel is het tijd om het grootste deel van de vloer onder handen te nemen. Gebruik het gereedschap om onder een tegel te komen en wrik het open van onder de ondervloer. Maak je geen zorgen wanneer de oude tegels breken, er komen namelijk toch nieuwe voor in de plaats.
  • Inspecteer de ondertiteling: Nu dat de tegels allemaal verwijderd zijn, is het tijd om te kijken wat eronder zit. Normaal gesproken vind je een onderlaag – materiaal dat zich tussen uw ondervloer en jouw afgewerkte vloer bevindt. Maar als je in de kelder of een oudere woning werkt, kan het zijn dat de tegel direct op een betonnen of houten vloer is gelegd. Als je een multiplex onderlaag vindt en je van plan bent om een nieuwe tegel te installeren, is het handig om deze laag te vervangen voor stabieler en steviger materiaal. De belangrijkste reden dat multiplex niet langer wordt beschouwd als de beste onderlaag voor tegels is omdat het absorberend is en zal uitzetten met vocht. Dit kan leiden tot een geribbelde materiaal waarop tegels gaan barsten. Voor vloertypes zoals vinyl of linoleum is multiplex echter nog steeds een fijne onderlaag.
  • Tijd om op te ruimen: Nu jouw ondervloer of ondervloer is blootgesteld, is het tijd om de rommel op te ruimen. Neem je emmers gevuld met oude tegel-, lijm- en ondervloerbrokken en gooi ze weg. Als het project groter was, overweeg dan om een afvalcontainer te huren voor het verwijderen van de tegels. Gebruik een stofzuiger om kleinere stukken puin en stof op te zuigen. Deze stap moet je nooit haasten, het is een van de belangrijkste stappen als het gaat om het installeren van jouw nieuwe vloer. Stof dat niet van de ondervloer of ondervloer is verwijderd, maakt het moeilijker voor een nieuwe vloer om zich goed aan het oppervlak te hechten.

Kosten voor het verwijderen van een tegelvloer

De kosten voor het verwijderen van een tegelvloer hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van de ruimte en of je een doe-het-zelf tegel verwijderaar of een aannemer wilt inhuren. Je kunt op internet verschillende richtlijnen vinden voor de kosten van de verwijdering, maar houd er rekening mee dat de prijs altijd af zal hangen van de factoren. Als je de tegels zelf verwijderd, blijven je kosten beperkt tot het gebruikte gereedschap en de tegelverwijdering. Hoewel het project zelf relatief eenvoudig en eenvoudig is, zal het vrij tijdrovend en fysiek zwaar zijn. Daarbij kunnen wij na het verwijderen van de oude vloer ook nieuwe tegels zetten.

Voor het verwijderen van een tegelvloer rekenen wij 50 euro per uur. Dit is inclusief het afvoeren van het puin. Uiteraard betaalt u niets extra’s voor het materiaal dat wij gebruiken. Om een preciezere prijs te ontvangen kunt u het contactformulier invullen dat onderaan de pagina te vinden is. U kunt ons ook altijd bereiken op 0640125121 en een vrijblijvend advies aanvragen.

Gereedschap om de tegelvloer te verwijderen

Welk gereedschap is er precies nodig om de tegel te verwijderen? Er zijn er genoeg die je kunt gebruiken, voor iedere klus is er een ander soort selectie van gereedschappen nodig. Hier is een korte opsomming van gereedschappen die bijna altijd nodig zijn: Een hamer, koevoet, vloerschraper met lange handvatten, beitel of hamer met een beitel set, schroevendraaier en een schop en emmers. Het is mogelijk om al deze producten bij de bouwmarkt te halen. Mocht je zelf aan de slag willen gaan dan kan het verstandig zijn om langs te gaan bij een speciaalzaak voor klusbedrijven. Deze producten zijn vaak van hogere kwaliteit en gaan vaak langer mee dan de producten die je bij de bouwmarkt kunt halen. Je kunt overigens ook altijd even kijken op internet voor de aankoop van bepaalde producten.

Na het lezen van dit artikel zal je nagenoeg alles weten wat je maar moet weten over het verwijderen van een tegelvloer. Als je zelf niet aan de slag wilt gaan met het verwijderen van de tegels is het altijd een optie om een professional in te schakelen. Deze kan voor jou aan de slag om alle taken te verrichten, zelf heb je hierdoor geen omkijken meer naar de klus. Houdt er rekening mee dat de kosten hiervoor wel hoger op zullen lopen, dit spreekt voor zich. Door de tegelvloer te laten verwijderen zorg je ervoor dat je een geheel nieuwe laag tegels kunt laten plaatsen. Voor je het weet heb jij een prachtig nieuwe tegelvloer bij jou in huis liggen!

Neem contact op

24/7 bereikbaar in heel Nederland

Olivierstraat 16
2021BL Haarlem
KVK: 74321286
BTW: NL859818275B01
Telefoonnummer: 06-40125121
E-mail: info@sloop-concurrent.nl

Alle diensten:

Een woning laten ontruimen zodat er een nieuwe huurder ontvangen kan worden of na een overlijden? Lees hoe wij dit voor u kunnen aanpakken.
Badkamer slopen, renoveren, verbouwen. Bij ons kunt u altijd een professional voor de juiste prijs vinden
Tegelzetten is een vak apart. Voldoende kennis van materiaal zorgt voor weinig verspilling. Iets wat u in het resultaat en de portemonnee terug ziet!